PALMS BET 7SPORT BWIN

Алкарас е на две крачки от златен дубъл

Алкарас е на две крачки от златен дубъл
31-03-2023 09:35 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си в Маями. Световният №1 се класира на полуфинал, след като спечели мача си с Тейлър Фриц с 6-4, 6-2.

Испанецът се нуждае от титла във Флорида, за да запази позицията си на върха в световната ранглиста. Той за първи път се изправи срещу Фриц, но и в двата сета започна с ранни пробиви, показвайки, че иска да контролира събитията през цялото време. Американецът успя да се пребори за по-голяма интрига в първата част и стигна до точки за рибрейк, но нищо повече. Докато във втората допусна пробив още в първия гейм, а после и още един в седмия.

За Алкарас това е трета победа от началото на сезона срещу съперник от топ 10. Освен това, успехът за испанеца е десети пореден, а балансът му през сезона е 18-1.

Следващият му съперник ще бъде Яник Синер, който той победи на полуфинал на Индиан Уелс и вече има три успеха в пет срещи с този противник. Ако Алкарас спечели турнира, той ще се превърне в осмият тенисист, който триумфира и на Индиан Уелс, и в Маями.

Карен Хачанов също е на полуфинал, където ще се изправи срещу Даниил Медведев. Хачанов елиминира с 6-3, 6-2 Франсиско Черундоло (Аржентина). Номер 14 в схемата на турнира имаше нужда само от час и 16 минути, но и малко нерви и напрежение в първия сет на мача. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък