PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров на първи полуфинал за сезона

Григор Димитров на първи полуфинал за сезона
17-02-2023 16:47 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за сезона. Най-добрият български тенисист отстрани Алекс Де Минор с 2:1 сета, в отделните части 6:3, 3:6, 7:6 (6). В тайбрека на третия сет Димитров отрази два последователни мачбола, след като изоставаше с 4:6 точки, преди да обърне развоя – 8:6 точки, приключвайки мача с изумителна точка. 

Съперникът на Димитров на полуфиналите ще бъде определен от дуела Даниил Медведев – Феликс-Оже Алиасим. За последно Димитров игра на полуфинал в края на октомври миналата година на турнира във Виена, когато беше спрян на тази фаза от Медведев. 

Алекс Де Минор пък пропусна отличен шанс да си даде подарък за 24-ия рожден ден, който празнува днес. 

Григор Димитров започна вдъхновено срещата и след ранен пробив поведе с 3:1 гейма, след което с лекота затвърди за 4:1. До края на първата част българинът не показа никакви колебания при свой сервис и логично откри резултата с 6:3 след малко повече от 30 минути игра. 

През втората част ролите на корта се промениха. Де Минор изчисти значително играта си, докато грешките от ракетата на Димитров зачестиха. Така австралиецът успя да поведе с 5:0 гейма, Димитров на свой ред върна единия от пробивите, но за повече нямаше сили – 6:3 за Де Минор и трети решаващ сет. 

Финалният сет започна с ранен пробив за Де Минор, но Димитров успя бързо да се съвземе и след брейк на 0 изравни за 3:3 гейма. Впоследствие двамата взимаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Де Минор поведе с 3:0, Димитров изравни за 3:3 точки. Де Минор стигна до два поредни мачбола при 6:4, но Григор не само успя отново да изравни, но и да поведе със 7:6, стигайки до мачбол, който реализира със страхотно отиграване до мрежата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година