PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров загуби от световния №1 в последния си двубой за сезона

Григор Димитров загуби от световния №1 в последния си двубой за сезона
03-11-2022 16:02 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. В двубой от осминафиналите, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:6, 3:6 пред световния №1 Карлос Алкарас. Това беше първа среща между двамата, а загубата на Димитров официално слага край на сезон 2022 в професионалния тур за него. 

Карлос Алкарас започна вихрено и след два последователни пробива поведе с 4:0 гейма. До края на сета Димитров успя да вземе веднъж подаването си, но след като загуби за трети път свой сервис-гейм отстъпи в сета с 1:6 след едва 28 минути игра.

Григор Димитров стигна до първата си точка за пробив в откриващия гейм на втората част, но Алкарас я отрази с ас по правата, след което и взе подаването си. В ответния гейм испанецът проби, след което уверено затвърди за 3:0. 

Димитров обаче намери сили да отговори на предизвикателството и успя да изравни – 3:3, като дори пропусна две последователни точки за нов пробив. За сметка на това Алкарас проби за 5:3 в следващия гейм, след което затвори срещата със свой сервис след едва 70 минути игра. 

Димитров завърши срещата с 14 печеливши удара и 24 непредизвикани грешки. Алкарас се отчете с 15 уинъра и едва 6 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си