PALMS BET 7SPORT BWIN

Лоренцо Сонего с летящ старт на Sofia Open

Лоренцо Сонего с летящ старт на Sofia Open
28-09-2022 13:55 | Tennis24.bg

Лоренцо Сонего запиша успешен дебют на Sofia Open 2022. В среща от първия кръг на основната схема, италианецът се наложи с 6:3, 6:4 над Бернабе Сапата Мирайес (Испания) след малко повече от час игра на централния корт в „Арена Армеец“. 

За родения в Торино тенисист това беше шеста последователна победа в световния тур, при това без да загуби сет! Сонего пристигна в София като шампион от турнира в зала в Мец (Франция) от миналата седмица. 

Ранен пробив в първия и късен във втория сет се оказаха достатъчни на Сонего да запише успешен дебют в софийския турнир.

„Много съм доволен от представянето си. Играх агресивно, показах най-доброто от себе си“, каза в интервюто на корта Сонего. „Сапата е стена. Ключът днес беше да сервирам много добре и точно това направих. Бях вариативен при начален удар“, добави италианецът, който не позволи на Сапата Мирайес да стигне дори до една точка за пробив. 

На осминафиналите Сонего ще играе с №5 в схемата Холгер Руне (Дания), който на старта се наложи след два тайбрек-сета над Тим ван Райтхофен (Нидерландия). 

За втория кръг на Sofia Open 2022 се класира и Марк-Андреа Хюслер. Представителят на Швейцария се наложи с 6:4, 6:4 над преминалия през квалификациите Жофри Бланкано (Франция). Следващият опонент на Хюслер ще бъде вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо