PALMS BET 7SPORT BWIN

Фонини се провали в дебюта си на Sofia Open

Фонини се провали в дебюта си на Sofia Open
28-09-2022 01:10 | Tennis24.bg

Александър Вукич записа мечтан дебют на Sofia Open 2022. Австралиецът се наложи със 7:6 (11), 7:5 над Фабио Фонини (Италия) в последния двубой от програмата за деня. Фонини има за какво да съжалява, след като в тайбрека на първата част не успя да реализира цели 6 сетбола, 3 от които последователни. За Вукич пък това е първа победа в световния тур от февруари насам. На осминафиналите той ще срещне победителя от двубоя Фернандо Вердаско (Испания) – Николоз Басилашвили (Грузия).

„Ключът беше спечелването на първия сет. Губих 3:6 в тайбрека, но имах късмет да го спечеля. Пристигнах в София от САЩ и все още не съм напълно аклиматизиран с часовата разлика. Тук много ми харесва, чувствам се отлично“, каза в интервюто на корта щастливият победител.

В първия сет двамата си размениха по пробив и така се стигна до тайбрек, в който пред Фабио Фонини се откри отлична възможност да се поздрави с успех. Опитният италианец започна силно и поведе с 6-3 точки, но пропусна три последователни сетбола. Впоследствие пред Фонини се откриха още 3 сетбола, но и те не бяха материализирани. За сметка на това Вукич затвори сета с 13-11 точки, реализирайки третия си сетбол. Първата част продължи повече от час.

Първи удар във втората част нанесе Фонини, който успя да пробие за 2:1. Австралиецът обаче моментално отговори на предизвикателството и с рибрейк изравни за 2:2.

Сервирайки за втори тайбрек, Фонини допусна нов пробив, приключвайки срещата с две последователни двойни грешки.

Участието на италианеца ще продължи в надпреварата на двойки, където заедно със сънародника си Симоне Болели са водачи в схемата и на четвъртфиналите ще играят с българите Александър Донски и Александър Лазаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ