PALMS BET 7SPORT BWIN

Страхотен успех за Лазаров и Донски на Sofia Open

Страхотен успех за Лазаров и Донски на Sofia Open
27-09-2022 17:35 | Tennis24.bg

Александър Лазаров и Александър Донски започнаха с победа участието си на двойки на Sofia Open 2022. Българският тандем осъществи обрат срещу изключително опитните Фабрис Мартен (Франция) и Айсам Куреши (Пакистан) – 4:6, 6:3, 10-8 след близо час и половина игра. 

Пробив в третия гейм се оказа достатъчен за Мартен и Куреши да вземат първия сет. Отново един пробив – този път в шестия гейм и дело на Лазаров и Донски, осигури успеха във втората част. В шампионския тайбрек българският тандем поведе с 5-2 точки, но Мартен и Куреши успяха да обърнат за аванс 7-6. Лазаров и Донски направиха ключов минипробив за преднина 9-8, след което затвориха срещата при първия си мачбол.

Успехът класира Лазаров и Донски на четвъртфинал при дуетите. Техни съперници в следващия кръг ще бъдат водачите в схемата Фабио Фонини (Италия) и Симоне Болели (Италия). 

За Лазаров това е втори пореден успех в надпреварата, след като в понеделник спечели и двубоя си на единично – 7:5, 6:3 над чеха Иржи Лехечка.  

В надпреварата при дуетите има още една българска двойка – Янаки Милев и Пьотр Нестеров. В първия кръг те ще премерят сили с американските близнаци Джак и Джейми Ванс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук