PALMS BET 7SPORT BWIN

Нестеров поднесе голямата изненада в първия ден на Sofia Open (обзор)

Нестеров поднесе голямата изненада в първия ден на Sofia Open (обзор)
25-09-2022 18:56 | Tennis24.bg

Поставеният под №1 в схемата на квалификациите – Юго Умбер (Франция), дебютира на Sofia Open с победа. 24-годишният левичар не срещна никакви затруднения срещу бившия №10 в света Ернест Гулбис (Латвия) и се наложи с 6:3, 6:2 за 69 минути в първия двубой на централния корт за тази година. Един пробив в първия сет и два във втория се оказаха напълно достатъчно на Умбер да продължи напред.

Съперник на французина във финалния квалификационен кръг ще бъде Филип Кристиан Яну. Румънският тенисист записа драматичен успех над турчина Алтуг Челъкбълек с 6:1, 4:6, 7:6 (2). Срещата продължи точно два часа.

С чист успех в квалификациите започна и шампионът от 2018 г. Мирза Башич. Представителят на Босна и Херцеговина се наложи със 7:5, 6:1 над Алексей Ватутин. В спор за място в основната схема Башич ще премери сили с втория поставен Ян-Ленард Щруф (Германия), който в последния двубой от програмата не остави шанс на Азиз Дугас (Тунис) – 6:3, 6:2.

Изненадата на деня поднесе представителят на домакините Пьотр Нестеров, който в дебюта си в турнир от подобна категория победи италианеца Салваторе Карузо със 7:6 (4), 6:4. Само първият сет на срещата продължи повече от час и половина! В понеделник 19-годишният Нестеров ще играе с шведа Драгош Мъдъраш за място в основната схема.

Друг представител на домакините – Александър Донски, за втора поредна година отстъпи в квалификационен двубой от Sofia Open пред Андреас Сепи (на снимката) – 4:6, 2:6. Следващият опонент на опитния италианец ще бъде французина Жофри Бланкано, който изненада Робин Хаасе (Холандия) – 4:6, 6:1, 6:3.

Финалните срещи от квалификациите на Sofia Open 2022 ще се изиграят в понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Виктория Томова пропусна десет мачбола и отпадна в Мадрид
Предстои 20-ото издание на Амбинор къп
Прогнози за залози: Какви резултати се очакват от следващите мачове на Григор Димитров?
Стаматова се класира за втория кръг в Турция
Милев с победи на сингъл и на двойки в Анталия
Денчева победи втората поставена на турнир за жени в Анталия
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим