PALMS BET 7SPORT BWIN

Рууд и Руне продължават да впечатляват

Рууд и Руне продължават да впечатляват
26-05-2022 14:41 | Tennis24.bg

Каспер Рууд изравни най-доброто си постижение на „Ролан Гарос“, след като надви финландеца Емил Руусувуори с 6:3, 6:4, 6:2, за да се класира за третия кръг за четвърта поредна година.

Норвежецът, който на старта победи Жо-Вилфред Цонга, показа постоянна игра и бе в състояние да повишава нивото си, когато това се изискваше. Той отрази всички 4 точки за пробив, до които се добра Руусувуори в двубоя, продължил 2 часа и 10 минути. 

23-годишният тенисист дойде в Париж в отлична форма, спечелвайки трофея от надпреварата в Женева миналата седмица. 

За да стигне за първи път до осминафиналите на „Ролан Гарос“, №8 в схемата ще трябва да победи спечелилия дуела Жоао Соуза – Лоренцо Сонего. Норвежецът приключи срещата с 33 печеливши удари на сметката си, като допусна 24 непредизвикани грешки. 

Втора победа в кариерата си на „Ролан Гарос“ записа Холгер Руне. 19-годишният датчанин, който на старта надви в три сета Денис Шаповалов, не даде сет и в двубоя си срещу Хенри Лааксонен – 6:2, 6:3, 6:3. 

Руне се наслаждава на много силен сезон, след като наскоро спечели първата си АТП титла на турнира в Мюнхен, а миналата седмица достигна до полуфиналите в Лион. 

Той записа впечатляващ резултат на първи сервис, като спечели 86% от точките там (42/49). Руне вече е с 12 победи (и 3 загуби) в сезона на клей в Европа. В третия кръг той ще срещне Юго Гастон или „щастливия губещ“ Педро Качин. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си