PALMS BET 7SPORT     BWIN

Павлюченкова: Спрете насилието, спрете войната

Павлюченкова: Спрете насилието, спрете войната
28-02-2022 16:18 | Tennis24.bg

Анастасия Павлюченкова се противопостави на военните действия, които Русия провежда на територията на Украйна.

30-годишната тенисистка в момента заема 14-о място в ранглистата и е най-високопоставената действаща руска тенисистка. През миналата година тя достигна до финала на „Ролан Гарос“, а на всеки един от останалите три турнира от Големия шлем е достигала да поне един четвъртфинал.

„Още от дете играя тенис. През целия си живот съм представлявала Русия. Това е моят дом и моята страна. Но в момента изпитвам пълен ужас, както и всички мои приятели и роднини. Но аз не се страхувам да изразя открито позицията си. Аз съм срещу войната и насилието“, написа в „Туитър“ Павлюченкова.

„Личните амбиции или политическите мотиви не могат да оправдаят насилието. Това отнема както нашето бъдеще, така и това на децата ни. Аз се чувствам объркана и не знам как да помогна в тази ситуация. Аз съм просто един атлет, който играе тенис. Не съм политик, нито публична фигура и нямам опит в това. Но мога публично да се разгранича от тези решения и да говоря открито за тях. Спрете насилието, спрете войната", призова тенисистката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини