PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал пречупи Хачанов и заслужи място на осминафиналите

Надал пречупи Хачанов и заслужи място на осминафиналите
21-01-2022 15:34 | Tennis24.bg

Шампионът от 2009 г. Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като се наложи в четири сета над Карен Хачанов (Русия), в отделните части 6:3, 6:2, 3:6, 6:1. Двубоят на „Род Лейвър Арина“ продължи близо 3 часа, а Матадора вече очаква следващия си опонент в турнира, който ще бъде определен от дуела между Аслан Карацев и Адриан Манарино. 


Бившият №1 в ранглистата започна срещата на изключителни обороти и това бързо даде резултат. В откриващия сет испанецът загуби едва една точка при свой сервис, а ранен пробив се оказа достатъчен за него да поведе в резултата. През втората част Надал на два пъти се справи с подаването на Хачанов и по всичко личеше, че краят на мача е близо.

В третата част обаче настъпи неочакван спад в играта на испанеца. Хачанов се възползва и нанесе своя удар, пращайки двубоя в четвърти сет. В него интрига нямаше и Надал успешно си подпечата място във втората седмица на турнира.

„Винаги е страхотно да играя на този корт. Срещу Хачанов не ми беше никак лесно, той ми е близък приятел извън корта. Чудесно е, че продължавам напред към втората седмица“, каза Надал в интервюто на корта.

Вижте коефициентите за Australian Open на sesame.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си