PALMS BET 7SPORT BWIN

Циципас показа колебания, но остава в играта

Циципас показа колебания, но остава в играта
20-01-2022 15:06 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас, който е поставен под номер 4 на Откритото първенство на Австралия, победи аржентинеца Себастиан Баес със 7:6 (1), 6:7 (5), 6:3, 6:4 за 3 часа и 22 минути. Най-добрият гръцки тенисист направи 4 пробива, 12 аса и 44 уинъра за успеха, който не дойде лесно.

"Не познавах добре съперника си, но той играе чудесен тенис и му пожелавам много успехи. Допълнително ме затрудни времето, тъй като днес е най-горещият ден. В третия и четвъртия сет се опитвах да пращам топката по-дълбоко и да го държа на дистанция. Трябва да съм подготвен добре за следващия кръг", каза Циципас, на когото му предстои мач с екзекутора на Григор Димитров - Беноа Пер.

Напред уверено продължава и 18-ият в световната ранглиста испанец Роберто Баутиста Агут, който победи с лекота германеца Филип Колшрайбер с 6:1, 6:0, 6:3. В третия кръг той ще се срещне с американеца Тейлър Фриц, който се наложи над сънародника си Франсис Тиафо с 6:4, 6:3, 7:6 (5).

Най-голям късметлия за деня се оказа британецът Даниел Еванс, който продължава без борба в третия кръг на турнира, след като френският му съперник Артюр Риндеркнеш се отказа преди мача им заради контузия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си