PALMS BET 7SPORT BWIN

В Австралия тръпнат в очакване: Естетът Григор срещу неортодоксалния Пер

В Австралия тръпнат в очакване: Естетът Григор срещу неортодоксалния Пер
19-01-2022 19:06 | Tennis24.bg

Двубоят между Григор Димитров и Беноа Пер от втория кръг на Откритото първенство на Австралия предизвика голям интерес не само у нас, но и на Зеления континент. Дуелът ще започне около 06:00 часа в четвъртък, а залогът ще бъде място в третия кръг и евентуален сблъсък със Стефанос Циципас, стига гръцкият тенисист, №4 в схемата, да не загуби от Себастиан Баес (Аржентина). Редакторите от сайта на Australian Open поставиха мача Димитров – Пер сред 5-те, които не трябва да пропускаме в четвъртък. Ето какво написаха за него: 


„Този мач притежава нещо като ретро атмосфера, като се има предвид, че и двамата са над 30 годишна възраст и се състезават професионално от близо 15 години. Димитров беше стигнал до №3 в ранглистата, а в момента е №28. Пер беше в Топ 20, сега е на 56-то място. 

Любопитното е, че въпреки дългите си кариери, те са се срещали само 4 пъти. Пер води в преките дуели с 3-1 победи, печелейки последният им мач преди повече от 6 години в Токио. Французинът обаче не влиза в срещата с нищо подобно от представянето на Димитров, който е полуфиналист от подгряващия турнир в Мелбърн и е спечелил 12 от последните си 17 двубоя. 

Естетически приятната игра на Димитров ще се противопостави срещу неортодоксалните удари на Пер – и всичко това най-вероятно пред публика, изпълнена с любители на тениса“. 

Вижте коефициентите за Australian Open на sesame.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък