PALMS BET 7SPORT BWIN

След цели 100 мача, турнирът Лашкачите 3 навлиза в решителна фаза

След цели 100 мача, турнирът Лашкачите 3 навлиза в решителна фаза
14-01-2022 17:41 | Tennis24.bg

Аматьорският турнир Лашкачите 3 навлиза в решителната си фаза. След като вече се изиграха вече цели 100 мача, на участниците остават 3 месеца за определяне на топ 16, които ще се класират за финалният Мастърс. Турнирът е организиран от приятели от Бургас, като вече в него участие взимат повече 30 състезатели.

В надпреварата за чиста победа с 2:0 сета се присъждат 3 точки, докато при 2:1 точките се разпределят 2 за победителя и 1 за загубилия. 

Лидер във временното класиране е Пламен Караколев (Дон Фабио) с актив от 33 точки, събрани след 11 победи и 2 загуби. Караколев буквално мачка от началото на турнира, като допусна само 2 порежения досега. Любопитно е да се отбележи, че втората загуба на лидера дойде преди броени дни от шампиона Светослав Вичев, който е значително пестелив с мачовете в първата половина на надпреварата. Именно двамата играха на финала на Лашкачите 2.

На второ място в класирането Станко Минев, с актив от 25 точки. Бившият футболист на Равда е с 8 победи и 5 загуби. След 4 поредни победи Борислав Илиев успя да се изкачи на 3-ото място с актив от 23 точки. Съзтезателят с най-много мачове Сергей (17 мача) заема 4-а позиция с 22 точки. Станимир Стоянов със 7 победи и 1 загуба и общо 17 точки е 5-и, докато Александър Атанасов има 16 точки от 10 срещи. Коцето и Николай Николов имат по 15 и еднакъв актив 5 победи и 5 загуби.

Без нито една загуба, но след само 5 мача Вълеслав Илиев има 14 точки и заема 9-ата позиция. Шампионът Светльо Вичев започна колебливо, но взе да набира скорост и победи и има актива си 13 точки. Толкова имат още шампионът от Мастършеф Станислав Райчев, бохемът от Сарафово Ивайло Маджаров-Кедъра, Алекс от ТК Ника, като и най-активният от началото на годината Петър Марков-Маркоза. Покер легендата Стоян Вергиев има 10 точки и е на предпоследното 15-о място, даващо право на участие в Мастърса. Валентин Георгиев - Tino The Man, който се възстановява след контузия засега е на последното място в топ 16, като има 3 победи и 1 загуба и общо 9 точки. 

Малко под границата за участие в мастърса остават участникът в България Търси Талант Калоян Явашев, известен като Татко Калоян, както и Румен Милушев. Двамата имат съответно 7 и 6 точки. В класирането следва Васил Стоянов, и други играчи с по-малък брой срещи като Димитър Стаматов и Желязко Янев, Добрин Бяндов и Богдан Гагев. Любопитно е да се отбележи, че дебют в лигата направи и бившият футболист и настоящ треньор Венко Петков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения