PALMS BET 7SPORT BWIN

Бащата на Джокович: Малко вероятно е Ноле да играе в Австралия

Бащата на Джокович: Малко вероятно е Ноле да играе в Австралия
28-11-2021 15:15 | Tennis24.bg

Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват Аустрелиън Оупън може да доведе до отказ от участие на лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Това стана ясно днес от изказването на баща на сръбския тенисист - Сърджан Джокович.

"По отношение на ваксинацията и отказа от нея, това е право на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето лично пространство. Това нещо е гарантирано от нашата Конституция. Всеки сам решава за здравето си. Дали е ваксиниран, това е само и единствено негово право. Дали той ще съобщи това нещо, мисля си, че не. И аз самият не знам за това негово решение, а и да знаех, нямаше да го кажа пред Вас. Той има право да решава, така както сам прецени", каза Сърджан Джокович пред местната телевизия "Първа".

Според него "доста неприятно е решението на властите в Австралия, които са си позволили "да провокират деветкратния шампион от Откритото първенство на Австралия. "Дали Новак ще се появи там зависи от тяхното поведение. Той на драго сърце би отишъл, защото е спортист, а и ние самите искаме това. Но, при тези условия, вероятно няма да стане", каза още бащата на Новак Джокович и уточни, че синът му "няма да приеме и 14-дневна карантина".

В края на миналата седмица директорът на Аустрелиън Оупън Крейг Тайли потвърди, че до участие в турнира ще бъдат допускани само ваксинирани състезатели. В последните дни се появиха информации, че организаторите може би ще направят изключение за Джокович, който е деветкратен шампион в Мелбърн, но това надали ще стане, тъй като решението идва от правителството на Австралия и управата на щата Виктория, където се намира Мелбърн.

В средата на октомври в интервю пред сръбското издание Блиц Джокович се разгневи на въпрос дали е ваксиниран срещу Covid-19 и отказа да отговори. "Това е личен въпрос и според нашия закон могат да се предявят обвинения към всеки, който ти задава такъв въпрос. Това е неприличен въпрос. Твърде много хора си позволяват свободата да задават такива въпроси и да обвиняват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде използвано в негативен план", каза тогава световният номер 1.

Аустрелиън Оупън 2022 ще се проведе в периода 17-30 януари, а докато чакате неговото начало, можете да вдигнете адреналина си с игрите на allvideoslots.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък