PALMS BET 7SPORT BWIN

Терзийска е полуфиналистка на ITF турнира в Созопол

Терзийска е полуфиналистка на ITF турнира в Созопол
15-10-2021 17:26 | Tennis24.bg

Джулия Терзийска се класира за полуфиналите на ITF турнира за мъже и жени „Санта Марина Къп" край Созопол с общ награден фонд 30 000 долара.  Поставената под номер 3 Терзийска елиминира седмата в схемата София Самавати (Дания) с 6:4, 6:2 за 88 минути.

Българката реализира обрат, след като изоставаше с пробив при 2:3 в първия сет, а във втората част тя направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира. Така Терзийска си осигури 4 точки за световната ранглиста и 734 долара. Тя продължи добрата си серия в комплекса "Санта Марина", където миналата неделя игра финал на друг турнир от същия ранг. На полуфиналите утре българката ще се изправи срещу водачката в схемата Настя Колар (Словения).
 
Ани Вангелова пък достигна до полуфиналите на двойки. Вангелова и Колар, поставени под номер 4, елиминираха българките Габриела Михайлова и Беатрис Стоева с 6:1, 6:3.

Така те ще срещнат друга българка Катерина Димитрова и румънката Ванеса Теюшану в спор за място на финала. 17-годишната Димитрова спечели титлата на двойки през миналата седмица в Созопол, но в тандем с Оана Гаврила (Румъния).
 
В надпреварата на сингъл при мъжете единственият останал в схемата български представител Симеон Терзиев отпадна на четвъртфиналите.

Участващият с "уайлд кард" държавен шампион на открито за този сезон Терзиев загуби от четвъртия в схемата Бен Патаел (Израел) с 4:6, 2:6 за 77 минути.
 
Българите Янаки Милев и Николай Неделчев пък се класираха за четвъртфиналите на двойки. Участващите с "уайлд кард" Милев и Неделчев елиминираха без игра поставените под номер 3 Марко Тепавац (Сърбия) и Кай Венелт (Германия) след отказване на съперниците им.

Така в следващия кръг те ще се изправят срещу Томаш Ланик (Словакия) и Айниус Сабалиаускас (Литва).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона