PALMS BET 7SPORT BWIN

Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата

Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата
29-09-2021 18:07 | Tennis24.bg

Австралийската звезда Джон Милман грабна българската публика при дебютното си участие на Sofia Open през 2020 г. Винаги усмихнатият тенисист показа впечатляваща памет за свои преживявания в България като юноша, разказа любопитни факти и призна, че тук е открил едно от най-любимите си ястия - традиционната българска шопска салата.

„Ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам“, разказа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.

При завръщането на Джон Милман в България през 2021 г. организаторите на Sofia Open му подготвиха специална изненада - готварско изживяване, за да се научи сам да приготвя любимата си шопска салата. 

"Салатите по принцип не са ми любими, но тази прави изключение.  И сега ще имам възможност да се насладя на една от любимите си български храни", каза Милман.

С помощта на су шеф Филиз Сали от хотел Marinela Sofia Джон се запозна с технологията на приготвянето, след което смеси съставките на салата и гарнира с настъргано сирене. "Българското сирене е най-хубавото в света, което съм опитвал", призна Милман. 

След което сам дегустира творението си. "Моята салата е дори по-добра от онази, която опитах в Стара Загора", завърши с широка усмивка австралиецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година