PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал се чувства уверен и готов за Ролан Гарос

Надал се чувства уверен и готов за Ролан Гарос
17-05-2021 14:37 | Tennis24.bg

Рафаел Надал вдигна втори трофей за сезона, след като в неделя победи Новак Джокович на финала на Мастърс 1000 турнира в Рим. На предишните два турнира от Мастърс 1000 сериите в Монте Карло и Мадрид, Матадора отпадна на четвъртфиналите.

"Определено има някои неща, които мога да подобря. Мисля, че ще се справя. През цялата (минала) седмица (в Рим) играех все по-добре и по-добре, но със сигурност е нужно още. Когато работиш върху представянето си и го правиш не само с постоянство, но и успешно, ти събираш самочувствие за предстоящите предизвикателства. Чувстваш се сигурен в себе си", каза Надал.

"Както вече казах, просто трябва да продължа да работя. Знам върху какво и ще го направя".С победата в Рим, Надал изравни Джокович по титли от Мастърс 1000 турнирите. Двамата имат по 36. Не всичко обаче се разви идеално за испанеца, след като в третия кръг той трябваше да спасява две разигравания за мача срещу Денис Шаповалов.

"Исках силно десетата титла в Рим, тъй като това бе един от първите значими трофеи, които спечелих в кариерата ми. След като взех по десет от Ролан Гарос, Монте Карло и Барселона, Рим бе следващата ми голяма цел", продължи Надал.

"През миналата седмица преживях доста неща, включително положителни и отрицателни. Имаше също така моменти на голям късмет, както и на затруднения. В крайна сметка обаче играх солиден тенис, а това е едно от изискванията за големите трофеи".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година