PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров срещу Надал винаги е гаранция за шоу

Григор Димитров срещу Надал винаги е гаранция за шоу
15-04-2021 14:18 | Tennis24.bg

Двубоят между Григор Димитров и Рафаел Надал приковава вниманието от програмата на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло в четвъртък, както за любителите на zalagania-online.com, така и за ценителите на естетиката в играта и феновете на залозите.

Това ще бъде 15-и двубой между Димитров и левичаря от Майорка, като до момента испанецът води с убедителните 13-1 победи. Конкретно на клей балансът е 5-0 за Надал. Единственият успех на Григор над Матадора идва на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Пекин през 2016-та година - 6:2, 6:4. Те ще се срещнат за четвърти път в Монте Карло, като хасковлията е спечелил само един сет досега - в първата им среща на четвъртфиналите през 2013 година, когато Надал триумфира с 6:2, 2:6, 6:4. Двамата играха и в предишните две издания на турнира през 2018 и 2019 година, в които испанецът надделя с един и същ резултат - 6:4, 6:1 - в първия случай на полуфиналите, а във втория - на осминафиналите.

Вчера световният №3 се изказа доста ласкаво за Григор Димитров.
„Григор е добър приятел, добър човек и страхотен играч. Ще ми бъде трудно срещу него. В миналото двамата сме играли доста емоционални мачове, най-вече тези в Шанхай, Пекин и Мелбърн“ каза испанецът на пресконференцията след успеха си срещу аржентинския квалификант Федерико Делбонис с 6:1, 6:2.

За Рафа това беше първи мач от Откритото първенство на Австралия насам, където той отпадна на четвъртфиналите след загуба в пет сета от Стефанос Циципас.

Григор Димитров винаги е споделял, че да победиш Рафаел Надал на клей е най-голямото предизвикателство в тениса. Този следобед българинът ще получи тази възможност.

Припомняме, до момента в турнира Григор Димитров няма загубен сет. В първия кръг българинът се справи с Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:3, 6:4. Последва дуел срещу опитния 34-годишен представител на Франция Жереми Шарди. Гришо показа известни колебания в първия сет, но все пак затвори мача със 7:6 (3), 6:4, за да си осигури място в третия кръг (осминафинал) и нов мечтаен дуел срещу Краля на клея.

Рафаел Надал вече 11 пъти е вдигал трофея в Монте Карло. Испанецът никога не е криел, че условията за ига му пасват идеално. Именно кортовете в Монте Карло се доближават максимално като условия с тези от „Ролан Гарос“, където испанецът има безпрецедентните 13 титли.

Дуелът между Димитров и Надал е трети от програмата на централния корт в Монте Карло и се очаква да започне около 16:00 часа, или веднага след края на двубоя между Новак Джокович и Даниел Евънс, които ще играят на корта преди тях.

Припомняме, че надпреварата в Монте Карло е първата за сезона от Мастърс 1000 сериите, която се провежда на червени кортове. Миналата година турнирът не се проведе заради пандемията с коронавирус, а през 2019 г. изненадващ шампион стана Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен