PALMS BET 7SPORT BWIN

Хуберт Хуркач грабна първа Мастърс титла

Хуберт Хуркач грабна първа Мастърс титла
05-04-2021 09:29 | Tennis24.bg

Хуберт Хуркач надигра Яник Синер със 7-6 (4), 6-4 на финала на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями. Срещата продължи около час и 45 минути.

Двубоят между двамата дебютанти на финал от подобна категория започна с пробив за поляка и аванс от 3-0, но италианецът се върна в сета в петия гейм. Нещо повече – 19-годишният тийнейджър направи нов брейк за 6-5, но се пропука, сервирайки за откриващия сет. Стигна се до тайбрек, където Хуркач бе по-убедителен и спечели след 7-4 точки. Втората част стартира великолепно за полския тенисист, който набрал инерция от предишния сет, дръпна с 4-0. Синер обаче върна един от двата брейка, но за повече нямаше сили и така Хуркач ликува с първа титла от сериите Мастърс 1000 в кариерата си.

„Играх един от най-добрите тениси в кариерата си. Бях толкова солиден през целия турнир – с всяка победа се мотивирах все повече и повече. Мисля, че това е нещо специално за мен. Играта ми се подобрява. Усилената работа с треньора ми Крейг Бойнтън се отплаща и съм супер щастлив, че това се случи именно тук. Все още трябва да подобрим някои неща. Миналата година прекарах толкова много време във Флорида – свикнах с условията, и мисля, че на това се дължат и добрите ми представяния тук“, сподели 24-годишният шампион.

За Хуркач това бе трета титла в кариерата и втора за годината след тази в Делрей Бийч. Той е в серия от десет поредни победи в южна Флорида. Полякът ще влезе за първи път в топ 20 на мъжкия тенис, като ще се изкачи до рекордното в кариерата си 16-о място. Синер също ще отбележи прогрес до 23-о място в света. Той пропусна да стане най-младият шампион в историята на Маями – на 19 години и седем месеца. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен