PALMS BET 7SPORT BWIN

Контузиите на Григор Димитров, които му попречиха да достигне върха

Контузиите на Григор Димитров, които му попречиха да достигне върха
01-03-2021 09:56

Първата ракета на България Григор Димитров редовно дава поводи на всички нас да се гордеем с това че сме българи. С триумфи на Уимбълдън и US Оупън за юноши, а по-късно и Мастърс Къп в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати, Димитров натрупва над 80 седмици сред топ 10 тенисисти в световен мащаб. За съжаление, поради честите контузии които измъчват хасковчанина, на него тепърва му предстои да спечели титла от големия шлем. Ако искате да проверите какви са коефициентите за успеха на Гришо на турнир от този калибър, и да се възползвате от бонус оферти за залог ще намерите повече информация на сайта ни.

 

 

Случаите, в които физическото състояние е възпрепятствало Гришо


Първия такъв случаи идва през 2012, когато Димитров е все още на 21-годишна възраст. Това се случва на втория кръг от Френч Оупън срещу французина Ришар Гаске. Сънародникът ни води със сет и брейк, когато получава контузия. Въпреки това Григор не се отказва да се бори, но губи набраната инерция, втория сет, а по-късно и мача.

 

За съжаление това не е единствения такъв случай от 2012-та. Само няколко седмици по-късно, не напълно възстановилия се Димитров се изправя срещу Маркос Багдатис. Преди това първата ни ракета е победил номер 32 в ранглистата Кевин Андерсън и изглежда е във форма, но по-късно идва и лошата новина. Контузията и болките се връщат, а в резултат на това се налага Гришо да се откаже във втория сет от двубоя си с Багдатис. Въпреки всичко, можем да погледнем и позитивно на това събитие. Мача между двамата от 2012-та е единствения път в който Багдатис е надделявал над Димитров в общо 9 техни срещи.

 

През 2018-та година историята се повтаря. На третият му четвърт-финал на Аустрелиан Оупън Гришо отстъпва на Кайъл Едмънд, като по-късно посочва в интервю, че причината за неуспеха му неразположение в рамото. Освен отстраняването му от турнира от големия шлем, на българина отменя предстоащото си участие в съзтезанието на родна почва София Оупън, като така не получава шанс да защити титлата си от миналата година.

 

Проблемът с рамото се оказва по-сериозен, от колкото е изглеждал на пръв поглед, като продължава да създава проблеми на Димитров и през 2019-та. Загубени мачове, отменени участия в турнири, всичко това води до изпадане в световната класация. От рекордното му 3-то място през 2017-та, Гришо стига до 78-та позиция в листата. Въпреки че началото на сезон 2019-та е увенчан с неуспехи, по-късно българина показва на всички, защо е сред най-добрите в спорта. След победи над Андреас Сепи, Борна Чорич, Камил Майчрак и Алекс де Минор на US Оупън, Димитров достига четвърт-финала на турнира. На тази фаза от съзтезанието го очаква не кой да е, а легендата на тениса Роджър Федерер. Независимо от скорошната контузия и не-оптималната форма, Гришо надделява над Швейцареца за първи път в кариерата си. Така Григор достига до първия си полуфинала на турнир от големия шлем от 2017-та насам. Руснакът Даниил Медведев обаче се оказва по-подготвения от двамат и елиминира сънародника ни. Ето как с един турнир Димитров се издига с 53 места в ранглистата, като следващата седмица се появява на 25-тата позиция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук