PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович отново е шампион в Австралия

Джокович отново е шампион в Австралия
21-02-2021 12:35 | Tennis24.bg

Новак Джокович е новият-стар шампион на Откритото първенство на Австралия. На финала на надпреварата световният №1 победи с 3:0 сета Данийл Медведев, в отделните части 7:5, 6:2, 6:2.

За сърбина това е рекордна 9-та титла от Мелбърн и общо 18-та в турнирите от Големия шлем. С успеха днес Ноле записа 21-ва последователна победа в турнира, а освен това сложи край на серията от 20 последователни победи на Медведев в тура. За руснака това е втори загубен финал в Шлема, след като през есента на 2019 г. отстъпи в пет сета на Рафаел Надал в спора за трофея на US Open.

Сръбският тенисист започна ударно двубоя и проби в началото за преднина от 3:0, но след това Медведев намери играта си и изравни. Двамата тенисисти взимаха подаванията си до 6:5 в полза на Джокович, когато водачът в ранглистата взе подаването на съперника си, а с това и първия сет. Руснакът проби още на старта на втората част, но след това Джокович доминираше тотално на корта и взе шест от следващите седем гейма, за да се доближи на един сет от победата.

В третата част сърбинът отново направи ранен пробив и след това не изпусна преднината си, затваряйки мача с нов пробив след час и 53 минути игра.

Джокович завърши двубоя с 3 аса, 20 печеливши удара и едва 17 непредизвикани грешки, като той успя да вземе подаването на съперника си цели 7 пъти от 11 опита. От своя страна Медведев записа 24 уинъра срещу 30 непредизвикани грешки и спечели едва 32 процента от точките си на втори сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Очаквано: Без Джокович на турнира в Мадрид
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим