PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович обяви програмата си за сезона

Джокович обяви програмата си за сезона
21-01-2021 17:51 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович ще открие сезона в началото на февруари, когато ще участва във второто издание на отборния турнир ATP Cup. Миналата година Ноле беше с основна заслуга за спечеления трофей от Сърбия, след като записа победи във всички срещи, в които участва. След това Джокович ще защитава друг трофей – този от Откритото първенство на Австралия. Шампионатът в Мелбърн започва на 8-ми февруари.

През март сърбинът ще играе в Дубай (15 март), след което ще лети за Флорида за участие в Маями Оупън (22 март). Белградчанинът е заявил 4 турнира на клей – Монте Карло (12 април), Мадрид (3 май), Рим (10 май) и „Ролан Гарос“ (24 май).

Програмата на Ноле през лятото се очертава да е интензивна. Той ще участва на Уимбълдън (28 юни), след което ще се опита да спечели медал на Олимпийския тенис турнир в Токио (26 юли). Следват турнирите в Синсинати, където е действащ шампион и US Open.

Наесен Ноле ще участва в Шанхай (11 октомври), Виена (25 октомври), както и на Финалите на АТП (ако се класира, 15 номеври). Сърбинът ще завърши сезона с участие за Купа „Дейвис“ (22 ноември).

Джокович си е поставил за цел да изравни Рафаел Надал и Роджър Федерер, които имат спечелени по 20 титли от Големия шлем. Ноле има 17 мейджър успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Виктория Томова пропусна десет мачбола и отпадна в Мадрид
Предстои 20-ото издание на Амбинор къп
Прогнози за залози: Какви резултати се очакват от следващите мачове на Григор Димитров?
Стаматова се класира за втория кръг в Турция
Милев с победи на сингъл и на двойки в Анталия
Денчева победи втората поставена на турнир за жени в Анталия
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим