PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров: Вече мисля за семейство

Григор Димитров: Вече мисля за семейство
16-12-2020 20:05 | Tennis24.bg

Григор Димитров обяви, че мисли за семейство. Тенисистът даде обширно интервю за списание Hello Monaco.

На въпрос „Започна ли да мислиш за семейство?“, Димитров отговори: „Да, разбира се. Не искам да прозвучи арогантно, но ми се налага да полагам усилия, за да бъда по-обикновен отколкото съм, тъй като искам известно време да живея малко по-спокойно и да не се занимавам с нищо“.
В момента той излиза с Лолита Османова, която е дъщеря на руски олигарх от кавказки произход.

Световният номер 19 в мъжкия тенис сподели още, че обича да си стои вкъщи. „Не ходя често по дискотеки, дори да имам възможност. Никога през живота си не съм опитвал алкохол. Харесва ми да вечерям със семейството и приятелите си. Искам животът ми да бъде по-спонтанен. Да шофирам наоколо, да изпия чаша хубаво кафе. Харесва ми да съм вкъщи и да пиша. Просто документирам мислите си, когато съм в настроение за това“, допълни още той.

Относно хранителния си режим, Григор сподели, че спазва по-строги правила 3-4 дни преди турнир. „Тогава се опитвам да се храня по-здравословно от обикновено. Консумирам по-семпла храна и никога не смесвам храните. В тези периоди не консумирам глутен, в никакъв случай, но не изпадам в крайности. Харесвам риба. Два пъти седмично ям месо. Освен това много обичам сладко – бисквити, сладолед и шоколад. Обичам лакомствата, но не съм зависим от тях. Никога не ми се е случвало да стигам до състояние от типа „Човече, трябва да хапна шоколад, иначе ще се разтреперя“. По време на турнирите съм много дисциплиниран“, разкри Григор.

Той сподели, че е избрал да живее в Монако защото всеки път, когато е там, има чувството, че е на почивка. „Това ми помага да се отпусна. Прибираш се вкъщи, оставяш си багажа и отиваш на плаж. Освен това тук се чувствам сигурен и всички уважават личното ми пространство, което е много важно за мен. Това не винаги се случваше на другите места, на които съм живял“, разкри Димитров.

На въпрос дали мисли с какво ще се занимава след края на кариерата си, българинът отговори: „Имам някои идеи, но през тази година доста неща се объркаха и затова искам да си оставя възможно най-много врати отворени. Възможно е след като приключа с тениса да си взема една година почивка. Преди пандемията имах много интереси в най-различни части на света. Обичах да посещавам модни ревюта, а освен това много обичам архитектурата. Едно от големите ми желания е да помагам на младите играчи на възраст между 10 и 20 години, тъй като знам колко е ценна подобна помощ за един тенисист на тази възраст“. / „Монитор“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Очаквано: Без Джокович на турнира в Мадрид
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим