PALMS BET 7SPORT BWIN

Убийствена мацка украси турнира в София

Убийствена мацка украси турнира в София
16-11-2020 17:08 | Tennis24.bg

Убийствено красива блондинка прикова погледите на феновете и обективите на фотографите в съботния финал на Sofia Open.

Коя е красивата зрителка стана ясно едва по време на церемонията по награждаването, когато към нея се обърна Вашек Поспишил. 30-годишният канадец отстъпи драматично с 4:6, 6:4, 6:7 (3) на 12 г. по-младия от него Яник Синер (Ит), който стана най-младият шампион в професионалния тенис от февруари 2008-а.

Романтика

Въпреки че загуби и втория си финал за сезона, Поспишил не пропусна да благодари на приятелката си. Тя се казва Лорън и също е от Канада. Също като Григор Димитров, който показа новото си гадже Лолита Османова на последния си турнир за сезона във Виена, Вашек отскоро е със своето момиче.

За първи път 193-сантиметровият играч пусна свои снимки с красавицата по време на „Ролан Гарос” в края на септември. Тогава двамата се целунаха под светлините на Айфеловата кула и обраха лайковете на последователите си. След това Вашек заведе Лорън и в Санкт Петербург, в който тя призна, че се е влюбила. И в двата турнира Поспишил отпадна на старта, но във Виена спечели три мача преди да загуби от руската звезда Даниил Медведев. Още по-убедително канадецът се представи в „Арена Армеец”, където прелетя до третия финал в кариерата си, гарантира си скок с 13 позиции в ранглистата и ще завърши сезона като №61 в света. Най-доброто му класиране досега е №25 през 2014 г., а от наградни приходи е натрупал близо $ 6,3 милиона. Достигането до битката за трофея в София му донесе чек за 19 795 евро, на който със сигурност се е зарадвала изкусителната Лорън.

Долче вита

От профила й в Инстаграм става ясно, че тя обича сладкия живот и е обиколила най-екзотичните кътчета на планетата. Любимото й място е карибският остров Мустик, където тя редовно отмаря. Лорън може да се похвали с райски ваканция също в Кабо Верде, Хаваите, Бахамите, остров Миконос и др. Живяла е в Австралия, Швеция и Лос Анджелис. Покрай новия си приятел тя със сигурност ще се запознае и с куп различни дестинации.

Колкото до Вашек, той от 2017-а си нямаше сериозна приятелка, след като се раздели с дългогодишната си половинка Холи Роу. В родината му често го спрягаха и с атрактивната му сънародничка Южени Бушар. Между другото колежката му беше сред първите, които го поздравиха в социалните мрежи за достигнатия финал в София.

Всъщност за 13 години като професионалист Поспишил няма нито една титла на сингъл, където най-големият му успех е 1/4 финалът на „Уимбълдън” през 2015 г. Именно на свещената трева той триумфира на двойки през 2014-а заедно с Джак Сок (САЩ), с когото стават тандем в последния момент, но в момента са първи приятели. Тази купа е сбъдната мечта за бащата на Вашек – Милан, който през 80-те бяга със съпругата си Мила от Чехословакия през Австрия в Канада. Установяват се в градчето Върнън, защото там по-рано се е заселил братът на Милан.

Избор

Самоукият Поспишил-старши гледа мачове по телевизията и чете тенис списания, за да научи по-големите си синове Том и Петр да играят, възползвайки се от общинските кортове. За подавач на топки служи 3-годишният Вашек, който е роден на канадска територия и от 5-годишен също започва да се обучава. Паралелно с тениса, той тренира футбол, баскетбол и хокей, но едва 12-годишен се отказва от тях. „Сърцето ми беше разбито, защото контузия спря развитието ми във футбола, който обичах повече от всичко”, разказва тенисистът, който в името на успеха още 7-годишен започва да учи от вкъщи.

Сега единият му брат е програмист, а другият учител по физика, но Вашек продължава да се състезава, въпреки че миналия сезон претърпя операция на гърба заради дискова херния и пропусна много месеци, но откакто се завърна, играе страхотно. „Това е лудост. Бях аут за 8 месеца, не знаех дали ще играя отново на това ниво. Завърнах се и играя най-добрия си тенис в кариерата ми. Тялото ми не се е чувствало толкова добре от години. Това ми дава увереност. Мога да играя 3-4 поредни седмици подред без проблеми, това не се е случвало отдавна”, каза Поспишил по време на Sofia Open.

На сбогуване с България той обеща да се върне и догодина. „Много ми хареса седмицата в София, затова мисля, че със сигурност ще участвам отново. Чувствам се почти като у дома. Дано дойда пак догодина и да направя една крачка нагоре. Благодаря за подкрепата и до скоро виждане“.

Вашек пие кленов сироп по време на мач

Наред със сладкия допинг в лицето на Лорън, Вашек шашна всички и с напитката, която винаги носи в сака си и вади по време на мач. „Понякога се нуждаеш от малко енергия, от малко захар. Това е стар канадски трик. Обичам кленовия сироп, пия го всеки ден на закуска и се учудих, че предизвиках такъв фурор, когато го извадих на корта. Той е богат на хранителни вещества, предпазва от рак и придава страхотен вкус на кафето. Кленовият сироп е най-добрият ми приятел”, разкри Поспишил.

Източник: „Телеграф”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо
Алкарас не остави шанс на Монфис в зрелище в Маями
Григор Димитров срещу Хуркач късно вечерта (програма)
Късметче на деня за 26 март 2024 година