PALMS BET 7SPORT BWIN

Дуци от Белград, за когото Сърбия е над всичко

Дуци от Белград, за когото Сърбия е над всичко
26-10-2020 12:38 | Tennis24.bg

Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2020″. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Душан Лайович, по прякор Дуци, започва да играе тенис на 7-годишна възраст, по „стечение на обстоятелствата“. Определя за своя любима настилка твърдите кортове, предпочитан турнир е този в Доха, а удар – бекхенда. Идол в детските му години е Пийт Сампрас.

Душан достига до рекордно място в ранглистата за него, №23, през април 2019 г. Тогава той стигна финала на Мастърс турнира в Монте Карло без да загуби сет по пътя, като сред жертвите му се открояваше Доминик Тойм. Лайович отстъпи в решителния мач на Фабио Фонини и се размина с първата си АТП титла. Както се оказа – за кратко.

Тя дойде на клея в Умаг (Хърватия) три месеца по-късно. А след това бе част от отбора на Сърбия, който през януари спечели първото издание на АТП Къп в Австралия. „Тази надпревара ме промени. Наистина мисля, че след успеха в Австралия съм друг тенисист. Да помогна на родината си да бъде номер едно в света е нещо, което ще помня цял живот. Чувството е неописуемо“, каза през януари Лайович.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на