PALMS BET 7SPORT BWIN

Де Минор надви Димитров след здрава битка

Де Минор надви Димитров след здрава битка
24-10-2020 23:02 | Tennis24.bg

Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове в зала в Антверпен, Белгия. На полуфинална фаза, българинът отстъпи с 1:2 сета пред Алекс Де Минор (Австралия), в отделните части 6:7 (4), 7:6 (3), 4:6 след близо 3 часа игра. Това беше втори дуел между двамата, като Де Минор се поздрави с първи успех над бившия №3 в света.

В първия сет двамата си размениха по два пробива, след което заслужено изхода на частта се реши в тайбрек. В допълнителния гейм Де Минор поведе с 6:1 точки, след което се наложи със 7:4.

Димитров започна по-силно втората част и първи проби за преднина 3:2, след което затвърди за 4:2. Де Минор обаче успя бързо да навакса пасива си и изравни за 4:4. Впоследствие и този сет се реши в тайбрек, в който Димитров започна отлично и спечели първите 6 точки, след което се наложи със 7:3 точки.

Във финалния трети сет двамата взимаха подаванията си до седмия гейм, в който Де Минор реализира третия брейк бол, който се откри пред него и поведе с 4:3. Отговорът на българина беше фантастичен – рибрейк на 0 и ново изравняване на резултата – 4:4. За съжаление, след трети пореден пробив в сета Де Минор поведе с 5:4 и получи възможността да сервира за място на финала, от която се възползва.

Със загубата тази вечер Димитров пропусна възможността да се класира на финал в турнир от АТП за първи път от февруари 2018 г., когато отстъпи пред Роджър Федерер в спора за трофея в Ротердам. Следващата седмица българинът ще участва на турнира във Виена, където на старта ще срещне Карен Хачанов (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона