PALMS BET 7SPORT BWIN

Експресна победа за Цветана Пиронкова в Париж

Експресна победа за Цветана Пиронкова в Париж
28-09-2020 15:23 | Tennis24.bg

Цветана Пиронкова започна с победа участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. Българката се наложи с 6:3, 6:3 над Андреа Петкович (Германия) след малко повече от час игра. Във втория кръг Пиронкова, участваща с „уайлд кард“ в основната схема, ще се изправи срещу тенисистка от САЩ – Кристи Ан или шестата поставена Серина Уилямс.

Цветана Пиронкова започна отлично срещата и до първата пауза не загуби гейм – 3:0. Общо в първите три гейма българката даде на опонентката си три точки.

Петкович реализира четвъртата точка за пробив, до която стигна в четвъртия гейм и намали изоставането си, но това по никакъв начин не повлия негативно на Пиронкова, напротив. В седмия гейм, след отличен ретур и последвал печеливш удар от форхенд, Пиронкова стигна до нов пробив и преднина 5:2. Сервирайки с нови топки за успех в сета Цвети беше пробита, но в ответния гейм на свой ред направи брейк на 0 и заслужено затвори първата част с 6:3 гейма.

В началото на втората част двете си размениха ранни пробиви за 2:2. Последва силна серия на Пиронкова, която успя да поведе с 5:2 гейма, след което успя да си подпечата и крайния успех.

За Петкович това беше първи мач от една година насам. Пиронкова пък отсъства повече от 3 години, преди да се завърне на корта на US Open преди няколко седмици, където достигна до четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Виктория Томова пропусна десет мачбола и отпадна в Мадрид
Предстои 20-ото издание на Амбинор къп
Прогнози за залози: Какви резултати се очакват от следващите мачове на Григор Димитров?
Стаматова се класира за втория кръг в Турция
Милев с победи на сингъл и на двойки в Анталия
Денчева победи втората поставена на турнир за жени в Анталия
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим