PALMS BET 7SPORT BWIN

Официално: Sofia Open 2020 ще се проведе през ноември

Официално: Sofia Open 2020 ще се проведе през ноември
14-08-2020 16:15 | Tennis24.bg

Sofia Open 2020 ще се проведе през месец ноември. Новината съобщиха от пресслужбата на АТП. Петото издание на надпреварата ще се състои в седмицата, започваща на 9 ноември.

Софийският турнир ще бъде последният от календара за редовния сезон. Веднага след него ще се играят финалите на АТП в Лондон, за които по традиция се класират само най-добрите 8 тенисисти през годината. Това означава, че София ще бъде последната спирка, където претендентите за място на Финалите ще могат да натрупат точки.

България ще бъде една от малкото държави в света, които ще проведат турнир от календара на АТП тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус.

Според обявения от АТП актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани турнирите от "Големият шлем" US Open и Roland-Garros, мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел.

„Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства“, заяви президентът на АТП Андреа Гауденци.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година