PALMS BET 7SPORT BWIN

В Австралия работят за второ издание на ATP Cup

В Австралия работят за второ издание на ATP Cup
13-08-2020 13:30 | Tennis24.bg

Второто издание на ATP Cup все още е предвидено да се състои през януари следващата година, а Тенис Австралия обмисля да добави още турнири, за да позволи на играчите да се подготвят за Australian Open. Това заяви главният изпълнителен директор на Тенис Австралия Крейг Тайли пред "Ройтерс".

ATP Cup с награден фонд 15 милиона долара дебютира в календара тази година. Състезанието, в което участваха мъжки отбори от 24 държави, получи много положителни отзиви, но заедно с всяко друго спортно събитие в света пандемията от COVID-19 постави дали то ще се състои в Пърт, Бризбън и Сидни през 2021 година.

"Говорим много с ATP всяка седмица. И двете страни искаме да го организираме. Беше страхотно първото издание на ATP Cup, много успешно. Планираме да го проведем в три града и работим с тези градове", каза Тайли.

"Имаме много логистична работа да свършим, за да сработи всичко това. Трябва да се уверим, че играчите са в безопасност", добави той.

Тайли, който е и директор и на Australian Open каза, че организаторите са уверени, че ще бъдат домакини на турнира от Големия шлем през януари с пълния награден фонд и с фенове на трибуните. Част от този план е да се установят пет "балончета" за биологична сигурност в градовете в Австралия от началото на декември. / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си