PALMS BET 7SPORT BWIN

60 процента публика на Ролан Гарос

60 процента публика на Ролан Гарос
02-07-2020 18:08 | Tennis24.bg

Откритото първенство на Франция ще се проведе с присъствието на зрители, но капацитетът на трибуните ще бъде зает на до 60 процента. Това обяви президентът на Френската федерация по тенис Бернар Жюдичели.

Той добави, че на основните кортове заедно ще могат да седят до четирима души, като между всяка група ще трябва да има поне една седалка отстояние. На по-малките кортове всяка втора седалка ще трябва да остане празна. Жюдичели посочи, че очаква на финала на "Ролан Гарос" да присъстват около 10 000 души при капацитет на корт "Филип Шатрие" от 15 000.

При придвижването си между отделните кортове в комплекса в Париж зрителите ще бъдат задължени да носят маски, а докато гледат мачове това ще бъде преопоръчително. Според Жюдичели всички тези мерки могат да бъдат преразгледани, но само ако правителството на Франция обяви допълнително смекчаване на мерките в борбата с коронавируса.

Ако обаче ситуацията се влоши, организаторите са готови чрез жребий да анулират част от закупените за турнира билети. Откритито първенство на Франция трябваше да се състои през май месец, но заради пандемията бе отложено за есента. То трябва да стартира на 27 септември, само две седмици след завършването на Откритото първенство на САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 18 април 2024 година
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона
Томова отпадна в първия кръг на турнир в Руан
Maserati отбелязва пълния преход към електрификация с Деня на Folgore
Донски с четвърта поредна победа в Монастир
Симон Антони Иванов победи Габриел Донев на турнир в Сърбия
ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков
  Късметче на деня за 17 април 2024 година
Терзийска и Стоянова с победи на турнир в Сърбия, Каратанчева загуби в Италия