PALMS BET 7SPORT BWIN

Няма заразени в Хасково след срещата с Григор Димитров

Няма заразени в Хасково след срещата с Григор Димитров
30-06-2020 10:37 | Tennis24.bg

Няма заразени с COVID-19 в Хасково след срещата с Григор Димитров. Това обявиха от Областна администрация. До днес (30 юни) 22-ма човека бяха поставени под домашна карантина. От Районната здравна инспекция им направиха тестове, като всички резултати са отрицателни, съобщава btvnovinite.bg.

Българският тенисист се прибра за два дни в родния си град. Той пристигна на 15 юни след мини турнира, организиран от Новак Джокович в Белград, а на 17 юни вече беше в Задар, където се включи във втората надпревара от Адриа Тур. Часове преди финала Димитров обяви, че е заразен с коронавирус, което доведе до отмяна на следващите мачове и масово тестване на контактните му лица.

По време на посещението си в Хасково Григор проведе само една официална среща - с кмета на града Станислав Дечев, който в последствие също бе поставен под карантина.

У дома останаха още президентът на местния тенис клуб Йордан Йорданов, роднини на световния номер 19, журналисти и фенове. В Хасково българският тенисист проведе една открита тренировка заедно с наставника си Кристиан Гро, който също даде положителен резултат за COVID-19, а след това се снима с почитатели и говори пред медиите.

След като стана ясно, че Димитров е заразен с коронавирус, всички участници в Адриа тур също бяха тествани. Заразени са още Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестовете на физиотерапевтът на Димитров - Алгис Христов и двама от треньорите на Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо
Алкарас не остави шанс на Монфис в зрелище в Маями
Григор Димитров срещу Хуркач късно вечерта (програма)
Късметче на деня за 26 март 2024 година