PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович: Говорихме за US Open, мерките са невъзможни

Джокович: Говорихме за US Open, мерките са невъзможни
06-06-2020 11:28 | Tennis24.bg

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович сподели в интервю пред сръбски медии, че е провел разговори с ръководителите на световния тенис относно подновяването на сезона и възможността US Open да се проведе по план. Ноле определи като „безпрецедентни“ мерките, които организаторите на турнира в Ню Йорк планират да наложат, само и само да спасят турнира.

„Вчера имах телефонен разговор с лидерите на световния тенис. Разговаряхме за възобновяването на сезона, в това число и US Open, който е насрочен за края на август, но е неизвестно дали ще се състои в тези срокове.

Условията, които ни предлагат, наистина са безпрецедентни. Например - трябва да живеем в хотел в близост до летището и два или три пъти на седмица да даваме тестове за коронавирус. При това със себе си в тенис центъра можем да вземем само един човек. Това е невъзможно, тъй като са ти нужни треньор, физиотерапевт и фитнес треньор“, заяви сърбинът пред Blic.rs.

Наскоро подобно мнение изрази и Рафаел Надал. Испанецът, 4-кратен шампион в Ню Йорк сподели, че ако го попитат дали днес би пътувал за САЩ за участие на US Open би отговорил: Не!

Матадора е категоричен, че турът трябва да се завърне когато играчи, организатори и зрители са сигурни в своята безопасност.

Припомняме, че решението на USTA (американска тенис асоциация) за подновяването на сезона от 1-ви август нататък се очаква да бъде обявено до 10-ти юни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона