PALMS BET 7SPORT BWIN

Крис Евърт: Съжалявам Новак, беше под пара

Крис Евърт: Съжалявам Новак, беше под пара
04-06-2020 13:56 | Tennis24.bg

Новак Джокович беше под пара в началото на годината преди пандемията от коронавирус и ще бъде интересно да се види дали водачът в световната ранглиста ще може да продължи успешната си серия, коментира 18-кратната шампионка от турнирите от Големия шлем Крис Евърт.

33-годишният Джокович стартира кампанията с 21 поредни победи, като триумфира с титлата на АТP Cup със Сърбия, след което взе осмия си трофей на Откритото първенство на Австралия и за пети път спечели турнира в Дубай.

През март сезонът беше прекъснат, а мачовете състезанията на този етап са отменени до края на юли.

"Съжалявам Новак. Той беше под пара. Всички се питаха дали той няма да може да спечели и четирите турнира от Големия шлем в рамките на календарната година. Той играеше страхотен тенис, но неочаквано всичко спря. Ще бъде интересно да видим, дали той ще може да продължи тази изключителна серия", коментира Евърт.

Джокович наскоро се завърна в родния Белград, след като прекара два месеца в испанския курорт Марбея по време на локдауна заради COVID-19.

Той организира серия от четири демонстративни турнира "Адриа Къп" в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, която започва на 12 юни, а сред участниците са още Григор Димитров (България), Доминик Тийм (Австрия) и Александър Зверев (Германия).

Джокович обяви през миналия месец, че до края на кариерата си може да стане тенисистът с най-много титли от Шлема и с рекорден брой седмици на върха на световната ранглиста.

Сърбинът в момента има 17 "мейджър" трофея, като изостава единствено зад Роджър Феререр (Швейцария) с 20 и Рафаел Надал (Испания) с 19, но е най-млад в сравнение с двамата си конкуренти.

Евърт не се нае с прогноза за съотношението на силите при подновяването на мачовете и дали по-младите играчи ще получат някакво предимство при рестарта на сезона.

"Предполагам, че по-опитните играчи с голям стаж в професионалния тенис, особено Серина (Уилямс), Роджър и Рафа, ще се хвърлят с пълни сили веднага след подновяването на кампанията. Те със сигурност са оценили това, че са имали шанса да прекарат повече време със семействата си. Също така те са доволни, че са получили възможност да си починат, но от друга страна времето не е на тяхна страна", коментира тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо