PALMS BET 7SPORT BWIN

Официално разрешават тренировките за деца и на закрито

 Официално разрешават тренировките за деца и на закрито
20-05-2020 16:49 | Tennis24.bg

Тренировките за деца, юноши и девойки ще бъдат официално позволени от 26 май. Това стана ясно, след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев оповести нова порция разхлабване на противоепидемични мерки срещу коронавирус епидемията, сред които са и зелена светлина за заниманията на закрито.

Ето какво съобщи Кралев:  

„Днес разрешихме провеждането на индивидуални спортни занимания на закрито! Със заповед, която подписах по-рано, се позволява залите в България да отворят врати за спортуващите, при спазването на строги противоепидемични мерки. От 22 май ще бъдат позволени и колективните спортни занимания на закрито, а от 26 май е разрешено провеждането на индивидуални и колективни спортни занимания на закрито и открито за деца до 18 годишна възраст.

В заповедта са упоменати мерките, които трябва да бъдат спазвани от собствениците (наемателите) на спортните обекти, от персонала, спортистите, треньорите и длъжностните лица. Указанията са съгласувани с министъра на здравеопазването.

Задължително е провеждането на филтър на входа на съоръженията, като на всички се измерва телесната температура. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум четири пъти дневно, в т. ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докосват. Служителите се защитават с маска за лице, шлем или преграда, както и с ръкавици. Най-малко четири пъти месечно трябва да бъде извършвано почистване на филтрите на вентилационните и климатичните инсталации. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения трябва да бъдат почиствани и дезинфектирани на всеки час. Собствениците (наемателите) на спортните съоръжения са длъжни да определят служител, който да отговаря за изпълнението и спазването на указанията.

Членовете на персонала, които се чувстват болни и имат оплаквания като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица или повишена телесна температура са задължени да останат у дома. Същото се отнася и в случай на болен в дома на служителите.

В тренировъчните зали не се допускат лица освен спортисти, треньори и длъжностни лица, пряко отговорни за подготовката на състезателите.”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона
Томова отпадна в първия кръг на турнир в Руан
Maserati отбелязва пълния преход към електрификация с Деня на Folgore
Донски с четвърта поредна победа в Монастир
Симон Антони Иванов победи Габриел Донев на турнир в Сърбия
ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков
  Късметче на деня за 17 април 2024 година
Терзийска и Стоянова с победи на турнир в Сърбия, Каратанчева загуби в Италия
Матадора: Всеки път става все по-трудно, особено на тази възраст