PALMS BET 7SPORT BWIN

Рафа излиза от форма, загуби точка от сестра си (видео)

Рафа излиза от форма, загуби точка от сестра си (видео)
05-04-2020 09:26 | Николай Драганов

Заради пандемията от COVID-19 целият настоящ сезон в тениса е под въпрос, като в момента всички играчи са по домовете си, вместо на кортовете в Индиън Уелс и Маями. 


Засега мачовете са отменени до средата на юли, като жертва на новия опасен щам на коронавируса паднаха периодите на клей и трева. 


У дома в Майорка се намира и Рафаел Надал, който се опитва да поддържа не само физическата си форма, но и духа на семейството си в трудни за Испания времена.


През уикенда Надал и сестра му Марибел дори поиграха тенис, а видео от този сблъсък беше публикувано в социалните мрежи. Оказа се, че Марибел дори спечелва точка срещу 19-кратния шампион от Големия шлем. 


ВИДЕО


Това без съмнение е най-странният сезон в кариерата на Надал, който е принуден да стои у дома, вместо да обикаля и обикновено да печели турнирите на клей из Европа. 


За момента организаторите на US Open действат по план, но при настоящата ситуация в Ню Йорк - най-засегнатия от пандемията град в САЩ - изглежда като да е необходимо чудо, за да успее турнирът да се проведе тази година. 


Все още от ATP не са обявили какво точно ще правят с ранкинг точките - в момента въпросът е на изчакване в търсене на най-доброо решение, с което играчите да са съгласни. 


Също така се търси и финансов модел, който да помогне на по-ниско ранкираните играчи, които ще изгубят много през следващите месеци, тъй като не могат да се състезават и да изкарват прехраната си със своята професия. 

 

Междувременно родината на Надал е една от най-засегнатите страни от пандемията. Над 126 000 са заразените, а жертвите - близо 12 000. Испания е втората страна в света по брой на заразени след САЩ и втора по брой на жертвите след Италия, като от 23 март насам няма ден, в който жертвите на коронавируса да са под 500. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо