PALMSBET ЗАЛОЗИ ОТ 7SPORT   BWIN

Тенисът подкрепи отлагането на Игрите в Токио

Тенисът подкрепи отлагането на Игрите в Токио
25-03-2020 09:24 | Николай Драганов

Международната федерация по тенис (ITF) приветства решението за отлагане на Олимпийски игри. Вчера Международния олимпийски комитет обяви, че Игрите няма да се проведат през лятото на тази година, а за първи път в историята им в мирно време ще се отложат с една година.


"Глобалната здравна ситуация продължава да се развива с изключителни темпове и ние сме изправени пред безпрецедентна ситуация, която изисква отговорно ръководство и вземане на информирани решения. Въпреки че това е горчиво разочарование за всички, които са се подготвяли и тренирали усилено, всички разбираме, че защитата на човешкия живот, здраве и безопасност е на първо място", се посочва в разпространеното до медиите изявление.


„ITF подкрепя това решение и ще продължи да си сътрудничи изцяло с МОК и МПК с поглед към 2021 г. Очакваме с нетърпение да видим всички спортисти, доброволци и фенове, когато е безопасно да се срещнем и да участваме най-добре на Олимпийските игри и Параолимпийски игри в Токио“.

 

"Пълна подкрепа" за решението декларираха отделно и от Федерацията по тенис на САЩ (USTA).

 

"Решението за отлагане на Игрите на XXXII Олимпиада в Токио очевидно беше трудно, а ние също изпитаме разочарованието, което толкова много от спортистите изпитват в момента. В крайна сметка, с оглед продължаващата и развиваща се ситуация около вируса COVID-19, това беше най-разумното и подходящо решение. USTA изразява пълна подкрепа за този ход, тъй като здравето и безопасността на спортистите, феновете, доброволците, персоналът и всички, които участват в Токио 2020, са най-важният приоритет", се казва в съобщение на USTA. 


Това е първият път от Втората световна война насам, когато че кулминацията на Олимпиадата няма да се проведе в своя четиригодишен цикъл.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Девойките на България победиха Швеция на Европейската отборна купа
Серията на Габриел Донев продължава
 Кареньо Буста и Джокович са фаворити за място на финал в Токио
Изцяло хърватски финал при мъжките двойки в Токио
Месец преди старта на US Open - кои са фаворитите за трофея?
Габриел Донев победи водача в схемата в Нови Сад
Джокович прегази Нишикори на път за полуфиналите
Габриел Донев стартира с победа на турнир в Сърбия
Йоана Константинова се класира на четвъртфинал на турнир от ITF в Германия
Линда Зечири приключи участието си в Токио