PALMS BET 7SPORT BWIN

Поглед назад: Григор надви Кириос в Индиън Уелс (видео)

Поглед назад: Григор надви Кириос в Индиън Уелс (видео)
15-03-2020 12:04 | Николай Драганов

Борбата с разпространението на опасния нов щам на коронавирус наложи безпрецедентни мерки в света на спорта, в това число и тениса. Всички турнири в следващите седмици са отменени, а в този период Tennis24.bg ще ви предложи поглед назад към някои от най-значимите мачове на Григор Димитров и топ звездите на тениса в турнирите, които трябваше да се проведат в съответната седмица. 


Първият отменен турнир от календара на ATP е "Мастърс" надпреварата в Индиън Уелс, която трябваше да се проведе между 12 и 22 март. Засега не е ясно дали все пак надпреварата няма да се проведе на други дати, като се говори за вариант това да се случи след US Open вместо азиатското турне. 


Индиън Уелс определено не е от най-успешните турнири за звездата на българския тенис Григор Димитров. Тук той никога не е прескачал трети кръг, като има 5 победи и 7 загуби. Може би най-запомнящият се му двубой е срещу Ник Кириос през 2015-та година, когато българинът печели с 2:1, като и двата сета на неговата сметка са след тайбрек - 7:6(2), 3:6, 7:6(4).


Към онзи момент Димитров е №11 в света, а Кириос - №37. Въпреки това австралиецът вече си е създал име в тура, като година по-рано е надиграл Рафаел Надал на Уимбълдън, а малко по-късно през 2015-та ще постигне победа и над Роджър Федерер в Мадрид. 


Мачът между Димитров и Кириос продължава над два часа, а българинът успява да реализира повече асове от страхотен изпълнител на директни точки от сервис като Кириос - 16 срещу 12. Димитров вкарва 64% от първите се сервиси срещу 62% за Кириос и печели страхотни 83% от точките при първи и 56% от точките при втори сервис срещу съответно 78% и 48% за австралиеца.


Видео:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона