PALMS BET 7SPORT BWIN

Звездни дуети в Индиън Уелс и този сезон

Звездни дуети в Индиън Уелс и този сезон
06-03-2020 17:08 | Станко Димов

Турнирът в Индиън Уелс винаги е предизвикал огромен интерес по много причини. Надпреварата, заедно с тази Маями, е единствената от Мастърс 1000 сериите, която се провежда в рамките на 2 седмици (заедно с квалификациите). Освен това турнирът е първата значима тенис надпревара през годината на територията на САЩ и от дълго време насам се счита за „петия турнир от Шлема“.

Освен, че събира най-добрите играчи в схемата на единично, този сезон надпреварата гарантира да бъде изключително интересна и при двойките.
През 2010 и 2012 Рафаел Надал и Марк Лопес триумфираха при дуетите, като този сезон емблематичната испанска двойка, която има и златен медал от Игрите в Рио де Жанейро, ще се опита да оформи своя хеттрик в калифорнийската пустиня.

Световният №2 и носител на 19 трофея от Големия шлем Надал изобщо не е единствената суперзвезда, която ще опита късмета си и при двойките. Сред най-горещите тандеми се очертава да бъде този между Доминик Тийм и Григор Димитров. Двамата изпълняват емблематичен бекхенд с една ръка и заради атрактивния си стил на игра са гаранция за пълни трибуни. Припомняме, че австриецът е шампион в надпреварата на единично от миналата година (на финала победи Роджър Федерер).

Екстравагантният Фабио Фонини, №11 в света, ще си партнира с една от големите надежди в тура - №20 Феликс Оже-Алиасим.

Зрелищен се очертава да бъде и тандемът между Давид Гофен и Диего Шварцман, които са сред най-добрите в света при игра от основната линия и контраатака.

Носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка ще си партнира с шампиона от финалите на АТП в Лондон за 2018 г. Александър Зверев. Ще видим и изцяло френски дует – Адриан Манарино и Гаел Монфис, както и изцяло руски – Карен Хачанов и Андрей Рубльов. Интересен обещава да бъде испано-австралийската тандем Роберто Баутиста Агут – Алекс Де Минор.

След известна пауза в игра от едната страна на мрежата ще видим Джак Сок и Вашек Поспишил, които в миналото също имаха значими успехи при дуетите. Накрая, но в никакъв случай на последно място – местните любимци близнаците Боб и Майк Браян, за които това ще бъде последно участие в Индиън Уелс. Близнаците са шампиони в турнира от 2013 и 2014 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона