PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор и Надал ходили за риба край Майорка

Григор и Надал ходили за риба край Майорка
04-03-2020 09:44 | Николай Драганов

Рафаел Надал победи Григор Димитров в демонстративен двубой в Атланта, като преди това само преди няколко дни това се случи и на турнира в Акапулко. Световният №2 разкри, че двамата с българина са добри приятели. "Тенисът е до време, приятелството е завинаги", коментира Рафа по отношение на Димитров.


Нещо повече - испанецът разказа, че преди време Григор му е гостувал в Майорка, като двамата са се отдали на риболов. "Бяхме заедно в Майорка. Излязохме с лодката да хванем малко риба", разкри Рафа.


33-годишният Надал и 28-годишният Димитров са играли 14 пъти помежду си в ATP тура, като Рафа води с 13:1 победи. Единствената победа на Григор беше през 2016-та година в Пекин. След това Надал е спечелил 6 поредни мача, като най-запомнящ се беше петсетовия им петчасов двубой на полуфиналите на Australian Open през 2017-та година. 


И двамата ще се завърнат на корта след седмица в първия за годината турнир от сериите "Мастърс" - надпреварата в Индиън Уелс. Надал има три трофея от Индиън Уелс, но за последно спечели турнира през 2013-та година. През миналата година той стигна до полуфиналите, но се отказа преди мача си с Роджър Федерер, а впоследствие швейцарецът загуби финала от Доминик Тийм. 


Димитров не игра в Индиън Уелс преди 12 месеца заради контузия, от която се завърна малко по-късно в Маями. Никога досега в кариерата си Григор не е прескачал трети кръг в Индиън Уелс при седем участия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на