PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал спря устрема на Григор Димитров в Акапулко

Надал спря устрема на Григор Димитров в Акапулко
29-02-2020 07:53 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове в Акапулко. Най-добрият български тенисист отстъпи с 3:6, 2:6 пред световния №2 Рафаел Надал на полуфиналите в мексиканския курорт.

Това беше 14-ти сблъсък между двамата, а Надал регистрира победа №13. Единственият успех на Димитров си остава от турнира в Пекин преди 4 години.

На финала в неделя Надал ще играе срещу американеца Тейлър Фриц, който в първия полуфинал пречупи сънародника си Джон Иснър в три сет - 2:6, 7:5, 6:3.

Григор Димитров стигна първи до пробив в мача, при това на нула, и поведе с 2:1. Надал обаче отговори със серия от три поредни спечелени гейма за 4:2. Последва изключително дълъг гейм, в който българинът на три пъти пропусна възможността да осъществи рибрейк в подаването на Надал. Димитров спря серията от четири поредни гейма на испанеца, взимайки подаването си за 3:5. След това Надал затвори първата част с 6:3.

Втория сет започна с гейм за Григор, който спечели подаването си, а след това направи пробив за да поведе с 2:0. Надал обаче спечели следващите шест гейма, а с това и мача.

С достигането до полуфиналите Димитров си гарантира завръщане сред първите 20 на ранглистата. От понеделник българинът ще бъде №19 в света. Надал, от своя страна, ще остане №2, без значение дали спечели титлата или не.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е този в Индиън Уелс. Първият за сезона Мастърс 1000 турнир започва на 12-ти март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си