PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор: Загубите ми помогнаха

Григор: Загубите ми помогнаха
28-02-2020 10:35 | Николай Драганов

Григор Димитров записа най-значимата си победа през сезона, след като в четвъртфинален сблъсък в Акапулко се наложи над световния №16 Стан Вавринка с 6:4, 6:4. По този начин българинът спря серия от пет поредни поражения от Вавринка и се класира за полуфиналите, където ще играе срещу Рафаел Надал.


"Играл съм доста пъти срещу Стан, а освен това сме тренирали заедно много пъти. Между нас има основно психологическа битка. Загубих последните пет мача срещу него, но тези загуби ме вдъхновиха. Тези загуби ми помогнаха. Дори да е болезнено да го кажа, го признавам. Исках да успея тази вечер", коментира Димитров след победата. 


Той ще се нуждае от ново подобно вдъхновение срещу Надал, срещу когото има 1 победа и 12 загуби в досегашните им 13 мача. Единственият му успех беше през 2016-та в Пекин, след което се натрупа победна серия от именно пет мача в полза на Надал. Част от тези двубои обаче бяха изключително оспорвани, като например полуфиналът на Australian Open през 2017-та година, спечелен от Надал в пет сета. 


"Последните месеци бяха тежки за мен. Всичко, което исках да сторя, беше да се поставя в позиция да играя срещу най-добрите. Много далеч съм от пълно удовлетворение и все още се фокусирам върху нещата, върху които се опитвам да работя", коментира Димитров.


Срещу Вавринка той показа доста изчистена игра, като допусна само 12 непредизвикани грешки срещу 34 за швейцареца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Очаквано: Без Джокович на турнира в Мадрид
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим