PALMS BET 7SPORT BWIN

16-годишен пише история на турнира в Рио

16-годишен пише история на турнира в Рио
18-02-2020 09:39 | Станко Димов

16-годишният Карлос Алкарас спечели първия си двубой на ниво АТП тур в понеделник вечер. Тийнейджърът се класира за втория кръг на Rio Open, след като се наложи със 7:6 (2), 4:6, 7:6 (2). Двубоят продължи 3 часа и 37 минути и приключи в 03:00 часа след полунощ местно време.

„Винаги ще помня Рио“, коментира Алкарас след последната точка в мача. „Изключително щастлив съм, че успях да постигна първата си победа в АТП. Това беше най-дългият и интензивен двубой, в който съм участвал в живота ми. Условията за игра не бяха никак лесни, но когато си с правилната нагласа, условията нямат значение“.

Алкарас, който започна седмицата като №406 в ранглистата на АТП и е с личен треньор бившия №1 в света Хуан Карлос Фереро, вече направи пробив в Тура миналата година, когато победи шампиона от Nex Gen финалите Яник Синер на чаланджър в Аликанте. Така той стана първият тенисист, роден през 2003 г., който записва победа на такова ниво.

Тийнейджърът никога не се беше изправял срещу тенисист от Топ 100 и беше тотален аутсайдер когато се изправи срещу световния №41 Рамос-Виньолас.

„Винаги съм мислел позитивно. Винаги съм вярвал, че мога да победя, без значение срещу кого играя. Ако не вярваш, че можеш да спечелиш, то по-добре изобщо да не излизаш на корта“, коментира младокът.

Във втория кръг Алкарас ще се изправи срещу аржентинския квалификант Федерико Кориа, който отрази два мачбола при успеха с 1:6, 7:6 (1), 7:6 (3) над французина Корентин Муте.

Турнирът в Рио се провежда на клей и е от категория АТП 500. Шампион миналата година стана сърбинът Ласло Джере, който тази година няма да защитава трофея си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Ferrero Tennis Academy организира летен лагер в Албена
Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров
Огромен интерес към аматьорския турнир VS Sport Open 2024
Шампионско завръщане на Алкарас в Мадрид
Василев се класира за полуфиналите на двойки
Шиникова отпадна на четвъртфиналите в Хамамет
Динко Динев е финалист на двойки на турнир в Анталия
Янаки Милев е полуфиналист на турнир в Турция
Росица Денчева загуби само два гейма и се класира убедително за полуфиналите
Александър Василев се класира за четвъртфиналите на двойки в Германия