PALMS BET 7SPORT BWIN

Топ поставените аржентинци бият в Буенос Айрес

Топ поставените аржентинци бият в Буенос Айрес
14-02-2020 09:20 | Николай Драганов

Поставените под №1 и №2 в схемата на турнира от сериите ATP 250 в Буенос Айрес - Диего Шварцман и Гуидо Пея - постигнаха победи и се класираха за четвъртфиналите. 


Световният №27 Пея надигра трудно своя сънародник Факундо Банис след 7:6(2), 6:7(2), 6:4. Мачът между Пея и 134-тия в света Банис продължи над 3 часа, но в крайна сметка по-успешният от двамата аржентинци продължава напред.


На четвъртфиналите го очаква друг негов сънародник - Хуан Игнасио Лондеро. Той успя да се справи също в три сета с шестия в схемата Ласло Джере от Сърбия - в отделните части 6:7(3), 6:2, 6:1. 


Победа в първия си мач у дома постигна и поставеният под №1 в схемата Диего Шварцман. 14-тия в света Шварцман се наложи с 6:3, 4:6, 6:2 над своя сънародник Федерико Делбонис. За място на полуфинал той ще спори с Пабло Куевас, който надигра Алберт Рамос-Виньолас след 6:4, 4:6, 6:4.


Шварцман, Пея и Лондеро са тримата останали аржентиници в схемата на турнира, който се провежда в столицата на родината им. От тях единствено най-слабо класирания Лондеро може да се похвали с титла на родна земя, след като през миналата година изненадващо триумфира в Кордоба.


В горната част на схемата другият четвъртфинал е между Тиаго Монтейро от Бразилия и португалеца Педро Соуса, а в долната част двама от фаворитите - осмия поставен Каспър Рууд и третия в схемата Душан Лайович излизат един срещу друг. 


Шампион от миналата година в Буенос Айрес е Марко Чекинато, а последният аржентинец, вдигал трофея, е Давид Налбандиян през далечната вече 2008-ма година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
  Късметче на деня за 16 април 2024 година
Да сме трудолюбиви и неуморни като пчелите: Тенис клуб 15-40 осинови кошер
Григор Димитров запази място в Топ 10 на света
Късметче на деня за 15 април 2024 година
Moto Rock Fest 2024 събира мото ентусиасти и любители на рок музиката
Първото 100 процента електрическо SUV от Maserati бе представено в България
Андреев с победа в квалификациите на Чалънджър в Португалия
Циципас спечели за трети път турнира в Монте Карло
Алкарас няма да защитава трофея си в Барселона
 Късметче на деня за 14 април 2024 година