PALMS BET 7SPORT BWIN

18-годишен елиминира Гофен, нов успех за Рубльов

18-годишен елиминира Гофен, нов успех за Рубльов
13-02-2020 16:28 | Станко Димов

Яник Синер записа най-значимата победа в кариерата си до момента. 18-годишният италианец се наложи със 7:6 (7), 7:5 над Давид Гофен и се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ротердам, който е от категория АТП 500. Синер приключи срещата с 27 печеливши удара на сметката си, които му осигури първи успех над представител на Топ 10 на ранглистата.

На четвъртфиналите участващият с „уайлд кард“ тийнейджър ще премери сили с испанеца Пабло Кареньо Буста.

„Чувствам се невероятно, особено сега, в този момент“, сподели Синер след последната точка в мача. „Не е лесно да се играе срещу Гофен. Той е много стабилен и те принуждава от време на време да търсиш печеливш удар, или някаква промяна в ритъма“.

Първият сет продължи 68 минути и приключи с уинър от форхенд на Синер, негов 15-ти в мача. През втората част Гофен започна по-уверено и поведе с 2:0 гейма, но младокът не се смути и успя не само бързо да изравни, но и да пробие за 6:5, възползвайки се от седмата двойна грешка на Гофен.

Сервирайки за успеха италианецът не трепна. Относно предстоящия дуел с Пабло, той каза следното: „Знам, че е труден съперник, но трябва да науча още подробности за него. Със сигурност няма да бъде лесен двубой. Да не забравяме, че той победи Роберто Баутиста Агут, който е чудесен играч“.

Място на четвъртфиналите си осигури и Андрей Рубльов. Руснакът регистрира 13-та победа от 14 мача от началото на годината, след като се наложи със 7:5, 6:3 над Александър Бублик. Срещата продължи 80 минути, а след нейния край Рубльов увеличи на 3-0 победи преднината си в преките дуели с казахстанеца.

На четвъртфиналите Рубльов, който миналия месец спечели титлите в Доха и Аделаида, очаква победителя от двубоя Вашек Поспишил – Филип Краинович, които ще играят след 22:00 часа тази вечер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на