PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор: Опитах да грабна всяка малка възможност

Григор: Опитах да грабна всяка малка възможност
11-02-2020 10:13 | Николай Драганов

Григор Димитров изигра силен двубой и се наложи с 6:3, 7:6(3) световния №16 Денис Шаповалов от Канада в първи кръг на ATP турнира в Ротердам.

 

В своя мач №20 в холандския град, българинът спаси всичките три точки за пробив, пред които се изправи, включително на сетпойнт при 4:5 във втория сет, за да си тръгне като победител след 89 минути.


"Денис е много качествен играч. В зала е особено опасен със своя сервис. Левичар. Много некомфортен съперник, но всъщност, аз обичам да играя срещу левичари. Опитах се да използвам всяка малка възможност, която имах, за да съм сигурен, че ще уловя момента", коментира Григор след победата си.

 

"Нямаше много ритъм в играта. Нямаше дълги разигравания, но аз успях да запазя контрола. Бях спокоен във важните моменти и излизах на мрежата, когато трябваше. Като цяло направих правилно нещата, които трябваше да направя", добави той. 

Пред БНР най-добрият ни тенисист добави: „Добър мач направих. Той сервира много добре, трябваше да внимавам с ретурите, трябваше да използвам всеки един момент. Спечелих всички важни точки. Останалото си беше рутинност и опит“, започна Григор.

„Спомням си абсолютно всичко от моя първи мач в Ротердам. Загрявах за първия мач от квалификациите, когато дойдоха и ми казаха, че съм получил „уайлд кард“ за основната схема. Мачът срещу Бердих беше уникален! Атмосферата в залата беше невероятна. След тази победа не можех да осъзная доста време какво съм направил. Срещу Рафа Надал направих още по хубав мач и така се започна“.


Това беше четвърта победа за Гришо през сезона - той записа два успеха на ATP Cup и един на Australian Open в първи кръг. Той пристигна в Ротердам след неприятна загуба в три сета след обрат от Грегоар Барер в Монпелие.


В следващия кръг в Холандия той ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Ян-Ленард Щруф за място на четвъртфиналите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на