PALMS BET 7SPORT BWIN

Гарбине Мугуруса е под пара

Гарбине Мугуруса е под пара
27-01-2020 12:10 | Станко Димов

Бившата №1 в света Гарбине Мугуруса продължава да впечатлява с представянето си на Australian Open. Двукратната победителка в турнири от Големия шлем постигна втора последователна чиста победа над тенисистка от Топ 10, след като се справи с Кики Бертенс 6:3, 6:3 и си гарантира място на четвъртфиналите.

„Усещах, че тя е много стабилна и с голям сервис. Физически тя е много силна. Очаквах да се получи тежък, както всеки път, когато играя срещу нея. Бях готова“, коментира Мугуруса след двубоя.

„Показах на какво съм способна, бях агресивна и успях да наруша ритъма ѝ. Помня, че тя ме е побеждавала. Сега обаче е друг играч, напълно различен. И двете обичаме да играем от основната линия, но аз намерих начин да наложа волята си“.

В предходния кръг Мугуруса се справи в два сета и с Елина Свитолина, което означава, че за първи път от 3 години насам постига две последователни победи над тенисистки от Топ 10.

За последно 26-годишната испанка достигна до четвъртфиналите в турнир от Големия шлем на „Ролан Гарос“ 2018.

„Чувствам се отлично. Страхотно е, че отново съм тук. Това е един от турнирите, които мечтая да спечеля някой ден. Чувствам се добре тук. Супер концентрирана съм във всеки един двубой. Започнах надпреварата без кой знае какви очаквания. Сега, с всеки изминал двубой започвам да се чувствам по-добре. Това е един от турнирите, който ме мотивира най-много“.

Мугуруса имаше нужда от само 68 минути, за да приключи двубоя си на „Род Лейвър Арина“. Тя приключи срещата с 19 печеливши удара, в това число 6 аса. На четвъртфиналите тя ще срещне Анастасия Павлюченкова или Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ