PALMS BET 7SPORT BWIN

Рафа без проблеми в откриващия си двубой в Мелбърн

Рафа без проблеми в откриващия си двубой в Мелбърн
21-01-2020 08:18 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал не срещна проблеми в първия си двубой от Откритото първенство на Австралия тази година. Испанецът се наложи с 6:2, 6:3, 6:0 на "Род Лейвър Арена" над Хуго Делиен. 


Двубоят продължи 2 часа и 2 минути, а Надал успя да пробие осем пъти подаването на съперника, но също така и допусна два пробива - по един в първите два сета. В третата част испанецът беше безгрешен и не даде нито гейм на съперника си.


Във втори кръг Надал ще се изправи срещу победителя от мача между Федерико Делбонис и Жоао Соуса. Той преследва титла №20 от Големия шлем, с което би изравни рекорда на Роджър Федерер. Рафа не е печелил титлата в Мелбърн от 11 години. 


"Щастлив съм, че започнах позитивно. Много съм доволен и развълнуван да бъда отново в Мелбърн. Този корт ми носи страхотни спомени и много позитивна енергия", коментира Рафа.


Той поздрави съперника си за смелата игра, особено в първите две части. "Делиен е боец. Има страхотна история. Щастлив съм за него, че играе на топ ниво и му желая всичко най-добро през сезона, той е чудесен човек".


Друг испанец - Пабло Кареньо Буста - надигра с 6:4, 3:6, 6:1, 7:6(2) Джозеф Ковалик от Словакия. Буста очаква Петер Гойовчик или Кристофър Юбанкс във втори кръг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Очаквано: Без Джокович на турнира в Мадрид
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим