PALMS BET 7SPORT BWIN

Вожняцки запя лебедовата си песен успешно

Вожняцки запя лебедовата си песен успешно
20-01-2020 09:55 | Николай Драганов

Бившата №1 в света и шампионка в Мелбърн от 2018-та година Каролина Вожняцки започна с победа тазгодишното си участие в Откритото първенство на Австралия. Датчанката вече обяви, че това ще бъде последният и турнир в кариерата като професионалист.


В двубой от първи кръг тя се наложи с 6:1, 6:3 над Кристи Ан от САЩ за 85 минути игра, като през втората част двубоят предложи много дълги и оспорвани разигравания между носителката на 30 трофея от WTA Вожняцки и световната №92 Ан. 


"Чувствам се добре, че спечелих първия мач тук. Знаете, беше рискован двубой, особено когато знаеш, че това е последният ти турнир. Бях изпълнена с емоции, но се опитах да ги укротя и мисля, че се справих добре", коментира датчанката.


"Лебедовата песен" на Вожняцки в професионалния тенис продължава с двубой срещу поставената под №23 Даяна Ястремска или квалификантката от Словения Кая Юван. 


"Наистина се опитвам да се насладя на всеки един момент. Не знам дали има един конкретен момент, но отвреме навреме си казваш - еха, това наистина е последният турнир. Никога не знаеш, краят е след две седмици. Но всеки мач, за който излизам, ще давам всичко от себе си, защото може да е бъде последният", каза датчанката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен