PALMS BET 7SPORT BWIN

Сестри Стоеви завършиха годината с титла в Милано

Сестри Стоеви завършиха годината с титла в Милано
15-12-2019 14:54 | Tennis24.bg

Габриела и Стефани Стоеви завършиха 2019 година подобаващо, като спечелиха титлата на двойки на турнира по бадминтон от сериите „Интернешънъл Чалъндж“ в Милано, който беше с награден фонд 25 хиляди долара.

На финала българките, които бяха водачки в схемата, се наложиха над вторите поставени Екатерина Болотова и Алина Давлетова от Русия с 21:11, 21:14 след 35 минути игра.

Европейските шампионки за 2018-а взеха трофея без да загубят гейм. Това е четвърта титла за тях през сезона след тези в Барселона, Белгия и Холандия.

Сестри Стоеви поеха контрола върху мача от самото начало и задължителната почивка в средата на гейма дойде при резултат 11:4 в тяхна полза. После 14-ите в световната ранглиста стигнаха до 20:10 и реализираха още втория си геймпойнт след 14 минути.

В следващата част рускините започнаха по-агресивно и на няколко пъти повеждаха в резултата с точка-две. Стоеви обаче взеха надмощие и почивката дойде при 11:9 за тях. След това хасковлийките увеличиха преднината си и лесно се добраха до 20:14 и веднага затвориха мача.

При мъжете шампион е 17-годишният Христо Попов, който е син на бившия български национал и треньор Тома Попов, но представя Франция./ БНР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен