PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров ще играе в Ротердам за осми път

Григор Димитров ще играе в Ротердам за осми път
12-12-2019 14:34 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров ще играе за осми път на АТР 500 турнира в Ротердам, който през 2020 година ще бъде от 8 до 16 февруари. Това съобщиха организаторите на състезанието за БНР.

Димитров записа първата си голяма победа при мъжете точно в зала „Ахой“, когато като тийнейджър през 2009 година победи Томаш Бердих в първия кръг, а след това отстъпи в три сета на тогавашния водач в световната ранглиста Рафаел Надал.

През 2018-а двукратният спортист №1 на България стигна до финала в холандския град, където отстъпи на Роджър Федерер. Това е и последният мач за титла на хасковлията до момента. Миналата година той беше заявен, но се отказа заради травмата в рамото.

Директорът на турнира в Ротердам Ричард Крайчек адмирира участието на българина.

„Григор Димитров и турнирът имат специална връзка. От дебюта си през 2009 г., в който той получи при нас един от първите си шансове да се докаже на ниво ATP като топталант. Той обича да идва тук и да играе. Той е нетърпелив да спечели титлата, особено след като стигна до финала през 2018 година. Освен това той е един от любимците на публиката тук, така че е чудесно, че той отново ще дойде“, заяви бившият шампион от Уимбълдън.

Сред останалите участници в зала „Ахой“ личат имената на Даниил Медведев, шампионът от финалите на АТР Стефанос Циципас, победителят в Ротердам през 2019-а Гаел Монфис, финалистът Стан Вавринка, Давид Гофен, Денис Шаповалов и Яник Синер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Очаквано: Без Джокович на турнира в Мадрид
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим